Головний зміст

21882
 
 
У Верховній Раді України погодили законопроект, яким пропонується скасувати обов'язковість державної реєстрації іноземних інвестицій, зокрема, виключити відповідні норми з Господарського кодексу.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Відповідний законопроект №2763 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування обов'язковості державної реєстрації іноземних інвестицій"  було прийнято ВРУ за основу.
 
Наразі передбачається, що державна реєстрація (перереєстрація) іноземних інвестицій та її анулювання здійснюються Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями в семиденний строк з дня подання іноземним інвестором документів для реєстрації (перереєстрації) іноземних інвестицій та її анулювання.
 
Відмова у державній реєстрації іноземних інвестицій можлива лише у разі порушення законодавства України про іноземне інвестування. Незареєстровані іноземні інвестиції не дають права на одержання пільг та гарантій, передбачених законами для іноземних інвесторів і підприємств з іноземними інвестиціями.
Вищезазначені норми цим проектом пропонується виключити з законодавства України.