Головний зміст

IMG 6985 2Сьогодні відбулося чергове засідання ГО “Асоціація слідчих суддів» за участю суддів Київського районного суду м. Одеси, представників Управління Національної поліції та адвокатів. До обговорення за допомогою відеоконференцзв’язку долучилися також члени відокремленого підрозділу АССУ, створеного на базі Центрального районного суду м. Миколаєва.
 
 
 
 
 
 
 
 
Управління патрульної поліції в м.Одесі представляли заступник начальника Євген Стельмах, начальник відділу адмінпрактики Сніжана Гавриленко та Валентина Слободянюк.
 
IMG 6930 1
 
До обговорення також було запрошено адвокатів Дениса Пономаренка та Володимира Тимошина.
 
IMG 6984 1
 
Голова АССУ Сергій Чванкін відкрив обговорення стосовно внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення. «Законодавство України про адміністративну відповідальність у сучасних умовах є неефективним: не забезпечує надійний захист прав і свобод громадян, недостатньо ефективне у підтриманні громадського порядку та нездатне забезпечити законність на належному рівні внаслідок своєї нестабільності, постійного внесення змін і наявності дещо «розмитих», нечітких формулювань. Саме тому, робочою групою АССУ розроблено пропозиції щодо внесення змін до ст.ст. 32,38, 122, 124 КУпАП», - зазначив Сергій Чванкін.
 
IMG 6938 1
 
Суддя Київського районного суду м. Одеси Геннадій Войтов, озвучив основні зміни, які пропонується внести до КУпАП.
 
IMG 6955 1
 
Голова Центрального районного суду м.Миколаєва Галина Подзігун, суддя Дмитро Тішко та інші учасники відеоконференції висловили своє бачення стосовно запропонованих змін та надали свої доцільні рекомендації, які будуть прийняті робочою групою Асоціації.
 
IMG 6968 1
 
IMG 6950 1
 
АССУ надсилатиме пропозиції, які сьогодні були обговорені, до наукових установ, судів, адвокатських об’єднань, щоб дізнатися їх думку та зауваження до запропонованих змін. Тільки після детального аналізу, пропозиції будуть направлені до суб’єктів законодавчої ініціативи.
 
IMG 6933 1
 
Теоретичне і нормативне вирішення проблем адміністративної відповідальності сприятиме забезпеченню надійного захисту прав і свобод громадян України, що стане ефективним засобом розбудови правової держави.