Головний зміст

72745Національна поліція України впроваджує електронну базу обліку всіх затриманих, які знаходяться в ІТТ. Очікується, що з впровадженням такої системи зникнуть відповідні журнали обліку, інформацію в яких досить легко виправити.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Про це повідомила глава Нацполіції Хатія Деканоідзе під час презентації проекту реформування системи ІТТ і системи контролю нагляду за правами затриманих. Відзначається, що кожний представник, який займається дотриманням прав людини, матиме змогу не лише бачити всю інформацію про затриману особу, а й контролювати дотримання її прав.
 
Управління по захисту прав людини тісно співпрацюватиме з Міністерством юстиції України.
 
Кандидатів на посади в управління по захисту прав людини добирали на конкурсній основі. Так, в Національній поліції був проведений конкурс, участь в якому зголосилося взяти 260 осіб. З їх числа обрали найкращих. Відтак, на сьогодні сформована група в кількості 28 чоловік, які пройшли всі відповідні процедури відбору.
 
Наразі сформована робоча група, яка протягом п’яти тижнів буде проводити тренінги з майбутніми працівниками. Основні напрямки, за якими будуть проводиться навчання: основи поліцейської діяльності, застосування поліційних заходів, права людини, порядок роботи із скаргами громадян.
 
Крім того, учасники програми прослухають курс щодо толерантності, неприпустимості дискримінації, а також кваліфікації правопорушень, захисту.
 
Джерело: http://yur-gazeta.com/