Головний зміст

634425
  
Громадська рада при Раді суддів України складатиметься з 11 осіб. Таке рішення сьогодні прийняла Рада суддів України під час чергового засідання.
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
Власне, сьогодні було прийнято рішення з організаційних питань яким визначено, що Громадська рада створюватиметься на відкритому спеціальному засіданні, про яке буде повідомлено додатково. Кількісний склад становитиме 11 осіб, котрих вибиратимуть з 24-х претендентів. Загалом, документи на членство у Громадській раді подали 36 осіб, оскільки членство у Громадській раді при Раді суддів України є індивідуальним.
 
Громадська рада при Раді суддів України є постійно діючим колегіальним виборним консультативно-дорадчим органом, що утворюється для забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, зокрема, в забезпеченні належних організаційних умов діяльності судів і суддів, утвердженні незалежності суду, забезпеченні заборони втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя, а також підвищенні рівня довіри суспільства до судової влади, налагодженні ефективної взаємодії органів судової влади з громадськістю, у врахуванні громадської думки під час формування та реалізації державної судової політики.