Головний зміст

168474«Де-юре судова міліція, яка була під назвою «Грифон », ліквідована, і люди переведені в інші спецпідрозділу. На даний момент суди охороняють підрозділи Національної поліції. Є постанова Кабінету Міністрів, яка зобов'язує Національну гвардію і Національну поліцію охороняти приміщення судів, але фактично 51% судів на сьогоднішній день не охороняються.
 
 
 
 
 
 
 
Проблема поки залишається через одну причину - Міністерство внутрішніх справ не дійшла до Міністерства юстиції і не зареєструвало Тимчасове положення про порядок охорони суден. А люди-військові надходять у такий спосіб: є зареєстроване положення - вони діють, немає такого документа - не діють. Ми все ж сподіваємося, що найближчим часом це питання вирішиться. Адже рішення уряду не обговорюється, а виконується.
 
Що стосується воєнізованої судової охорони, то вона буде створена, коли в бюджеті будуть передбачені гроші на її створення. Йдеться про те, що Державною судовою адміністрацією буде створена воєнізована судова охорона, але тільки в разі, якщо виділять на це гроші. Де-юре вона створена, зареєстрована, затверджено статут і положення, але де-факто вона не діє », - підсумував голова Державної судової адміністрації.
 
 Джерело: http://sud.ua/