Головний зміст

121880З 4 апеляційних судів, що вже пройшли або все ще проходять первинне кваліфікаційне оцінювання суддів, найбільш успішно його поки проходить Апеляційний суд Києва. З 18 його суддів успішно пройшли всі етапи оцінювання 14, а в оцінюванні ще 4 поки оголошено перерву.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Багато суддів Апеляційного суду Києва демонструють високий клас виконання як тестових, так і практичних завдань, отримуючи за всіма пунктами оцінку «кваліфікований». Особливо вражають результати суддів кримінальної палати.
 
Член Ради суддів Олена Журавська зазначила, що практика оцінювання суддів Апеляційного суду Києва показує, що в цьому суді працюють добре підготовлені судді.
 
«Під час оцінювання вони відчувають себе досить впевнено, оскільки кожен день розглядають справи, аналогічні сформульованим у завданнях. Звичайно, є психологічний фактор, коли судді хвилюються перед тим, як приступити до виконання завдань. Але в процесі вони цілком успішно справляються з завданнями і впевнено відповідають на поставлені питання. Хочу зазначити, що питання члени колегій задають винятково по тим завданням, які випадають суддям. На співбесіді буває дещо складніше, оскільки треба відповідати на питання по скасованим рішенням, за скаргами на суддів. Бувають ситуації, коли судді тільки з досьє дізнаються, що на них скаржилися конкретні особи. За розповідями суддів можна зробити висновок, що процедура оцінювання проходить об'єктивно. Що стосується питань по майну суддів, то оцінювання чітко показує, що більшість суддів апеляційного суду столиці - прості люди, які ведуть скромний спосіб життя.
 
Суддям, які сильно хвилюються і бояться проходити оцінювання, потрібно просто заспокоїтися і зрозуміти, що його проходження обов'язково для всіх суддів, і його все повинні пройти. Нічого нового для суддів в завданнях немає. Потрібно розуміти, що положення про первинному оцінюванні було узгоджено Радою суддів України, проведення оцінювання передбачено законом, частина членів ВККС були обрані з'їздом суддів України, а значить, не довіряти їм немає підстав», - - підсумувала Олена Журавська.