Головний зміст

IMG 0273Сьогодні на базі Київського районного суду міста Одеси відбувся круглий стіл із обговорення пропозицій для внесення змін до ЦПК України. 

 

 

Організаторами заходу виступили кафедра цивільного процесу НУ «ОЮА» та Асоціація слідчих суддів України. До заходу долучились науковці, судді та експерти Громадського центру правосуддя. 


IMG 0177

Модератором заходу виступила доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Неллі Голубєва, яка презентувала основні напрацювання для обговорення. Над пропозиціями працювали правники з кафедри цивільного процесу НУ "ОЮА", зокрема в роботі круглого столу сьогодні взяли участь д.ю.н. Ігор Андронов, к.ю.н. Інна Іліопол та к.ю.н. Ілля Бут.

IMG 0234

IMG 0164

Голова Київського районного суду міста Одеси Сергій Чванкін та судді Оксана Куриленко, Валеріан Луняченко, Володимир Петренко та Любов Калініченко надали свої рекомендації та пропозиції до запропонованих змін. 

IMG 0191

Сторони приділили особливу увагу електронному судочинству, судовим рішенням та доказам.

IMG 0166

Учасники зустрічі дійшли згоди стосовно багатьох питань, зокрема вдосконалення інституту присяжних в цивільному процесі та видалення судді до нарадчої кімнати.

IMG 0186

 

IMG 0188

IMG 0184

Під час зустрічі виникало багато дискусійних питань, звучали різні думки та висловлювалися доцільні зауваження.  Не зі всіма пропозиціями науковців погоджувались судді, які озвучили свої пропозиції та бачення оптимізації судочинства.

 

Зустріч пройшла плідно та конструктивно, адже спільна мета суддів і науковців полягає в тому, щоб зміни в ЦПК реально допомогали під час здійснення судочинства.