Головний зміст

IMG 1138До Київського районного суду міста Одеси завітали студенти Міжнародного гуманітарного університету.

 

 

 

 

 

 Суддя-спікер Володимир Петренко розповів студентам про структуру суду, порядок роботи, категорії справ, які розглядає суд та особливості їх розгляду.

photo 2022 10 06 16 40 21 2

IMG 1124

«Кожному громадянину України гарантується право на судовий захист своїх прав і свобод. Судовий захист прав і свобод людини – це один із видів державного захисту прав і свобод людини, громадянина. І саме держава бере на себе таку відповідальність та обов’язок», - зазначив суддя.

IMG 1136

IMG 1129

Також Володимир Сергійович розповів майбутнім правникам про фундаментальні принципи забезпечення прав людини і громадянина, які визначені Конституцією України.

IMG 1143

«Головний принцип політики держави в галузі забезпечення прав людини і громадянина визначено Конституцією України: “Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Права і свободи людини та їхні гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов’язком держави”. Право кожного на судовий захист є одним із фундаментальних прав людини, гарантованих у конституційному порядку», - розповів Володимир Сергійович.

IMG 1107

Окрім цього суддя розповів студентам про останні проекти, які були реалізовані на базі суду – «Електронний суд», «Кабінет медіації» та «Громадський центр правосуддя Одеської області».

IMG 1154

Студенти були приємно вражені почутим, задавали багато запитань та пообіцяли ще раз завітати до суду.