Головний зміст

KKI 017693 01264 1 t218Первинне кваліфікаційне оцінювання суддів, яке почалося 17 лютого 2016 року, може затягнутися на роки. Про це заявив Голова Верховного Суду України Ярослав Романюк. «Процедура оцінювання суддів досить громіздка і затягнеться на роки. Можливо, весь процес займе близько п'яти років », - зазначив Ярослав Романюк.
 
 
 
 
 
 
 
 
За його словами, сама ідея провести оцінювання всіх суддів країни обумовлена політичною доцільністю, а не практичною. «Я завжди виступав проти самої ідеї оцінювання діючих суддів, адже ніхто не займався попереднім аналізом роботи судової системи. Ідея оцінювання - це, в першу чергу, політичне гасло, який на тлі подій після Революції гідності підтримали політики і громадськість », - зазначив голова ВСУ.
 
Також, Ярослав Романюк вважає, що саме по собі оцінювання не виправить ситуацію з довірою до судової системи країни. «Радикальні настрої в суспільстві по відношенню до судової системи будуть і далі, навіть якщо ВККС буде приймати зважені і обґрунтовані рішення щодо того чи іншого судді. Все одно будуть говорити, що судова система корпоративна, а судді покривають один одного. Думаю, процедура оцінювання суддів серйозно не виправить ситуацію в країні і не зніме напругу в суспільстві », - зазначив голова Верховного Суду.
 
Джерело: http://sud.ua/