Головний зміст

59569ed407b2eff4e84efc4585b4e017 XLЗі вступом 7 листопада 2015 р силу Закону «Про Національну поліції України» в Окружний адміністративний суд Києва надійшло понад 300 позовів до Національної поліції, що становить більше третини від загальної кількості публічних спорів, які надійшли до суду з 7 листопада 2015 по 29 березня 2016 року.
 
 
 
 
 
 
 
 
Найчастіше позивачі оскаржують рішення атестаційних комісій, вимагають скасування наказів територіальних управлінь Національної поліції, відновлення на посаді і стягнення моральної шкоди.
 
Як відзначають в суді, за підсумками 2015 року кількість спорів з питань прийняття, проходження та звільнення з публічної служби значно збільшилася в порівнянні з показниками 2014 р Така тенденція спостерігається і в цьому році: за січень-березень кількість справ цієї категорії зросла на 65 % в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
 
При цьому всі знають сумну ситуацію з затягуванням вирішення питання про продовження повноважень суддів. Підводячи підсумки роботи судової системи, голова ВСУ Ярослав Романюк зазначив: «Усім відомо, що Верховна Рада не вирішує по суті питання обрання суддів на посади безстроково. На даний момент близько 900 суддів в місцевих судах не здійснюють правосуддя, оскільки закінчився 5-річний термін їх першого призначення на посаду. Насправді це небезпечна цифра - 1/5 частина загальної кількості суддів, які працюють в місцевих судах. Близько 700 з них пройшли всі необхідні процедури для обрання на посади безстроково, отримали позитивні рекомендації ВККС, і подання про їх обрання внесені в парламент, однак ці питання не розглядаються ».
 
В Окружному адміністративному суді Києва також стурбовані ситуацією, що склалася. 2/3 суддів цього суду залишаються без повноважень, що викликає надмірне навантаження на інших суддів і значне накопичення залишків справ. По суті, правосуддя здійснюють тільки 16 з 49 суддів. А з огляду на той факт, що кількість спорів з питань прийняття, проходження та звільнення з публічної служби значно збільшилася, залишається тільки здогадуватися, як швидко просуватиметься процес з розгляду даної категорії справ.
 
Джерело: http://sud.ua/