Головний зміст

min oboroni sudiДержавна судова адміністрація України протестує проти передачі на баланс Міністерства оборони будівель, які знаходяться у сфері управління ДСАУ, та передані їй для розміщення Одеського апеляційного адміністративного суду та Одеського окружного адміністративного суду.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Питання про передачу Міноборони вже згаданих будівель 6 квітня 2016 року під час засідання Кабміну з голосу було включено до порядку денного та прийнято відповідне рішення.
 
Вказане розпорядження Уряду було прийнято з грубим порушенням положень Регламенту Кабінету Міністрів України, затвердженого постановою КМУ від 18.07.2007 №950, без отримання відповідного погодження ДСА України, до сфери управління якої передано зазначені будівлі, зазначають у ДСАУ.
 
Зауважимо, мова йде про будівлі №27, №3 та №4 по вулиці Фонтанська дорога, 14 у місті Одеса, передані в управління ДСАУ розпорядженнями Кабміну від 30.09.2009 №1205 "Про розміщення Одеського окружного адміністративного суду" та від 12.10.2011 №998 "Про розміщення Одеського апеляційного адміністративного суду". У ДСАУ пояснюють, що приміщення не використовувалися за призначенням у зв`язку з реорганізацією Одеського інституту Сухопутних військ.
 
З метою недопущення порушення доступу до правосуддя у зв’язку з припиненням роботи адміністративних судів Одещини ДСАУ звернулася до Прем’єр-міністра із проханням невідкладно ініціювати питання про скасування розпорядження щодо передачі на баланс Міноборони будівель, призначених для розміщення адмінсудів в Одесі.
 
 
Джерело: http://zib.com.ua/