Головний зміст

101930236411 квітня 2016 року на засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України на підставі клопотання Генерального прокурора України прийнято рішення відсторонити від посади трьох суддів.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Так, у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності Комісія відсторонила строком на два місяці:
 
Кренцеля Михайла Івановича – від посади судді та голови Козівського районного суду Тернопільської області;
Левченка Анатолія Володимировича – від посади судді Бориспільського міськрайонного суду Київської області.
 
Комісія також продовжила на один місяць строк відсторонення Волощука Віктора Васильовича від посади судді Олевського районного суду Житомирської області.
 
Розгляд клопотання про відсторонення Салія Володимира Васильовича від посади судді Жидачівського районного суду Львівської області Комісією відкладено.
 
Довідково.
 
Суддя Кренцель М.І. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 28, частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України, а саме в одержанні неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вимогу, дій з використанням наданої йому влади, вчиненому службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб.
 
Суддя Салій В.В. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України, а саме в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.
 
Суддя Левченко А.В. обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 375 Кримінального кодексу України, а саме у постановленні завідомо неправосудної постанови про притягнення особи до адміністративної відповідальності за статтею 1222 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
 
Суддю Волощука В.В. рішенням Комісії від 12 лютого 2016 року відсторонено від посади судді строком на два місяці.
 
Суддя Волощук В.В. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 286 Кримінального кодексу України, а саме у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого.