Головний зміст

6565657849Мінімальний розмір посадового окладу за групою оплати праці 9 у державних органах, юрисдикція яких поширюється на територію одного або кількох районів, міст обласного значення, становить з 1 травня 2016 р. — 1723 гривні.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Це передбачено постановою Кабміну від 6 квітня 2016 р. №292 “Деякі питання оплати праці державних службовців у 2016 році”. Постанова набирає чинності з 1 травня.
 
Постановою також затвердили:
 
- схему посадових окладів на посадах державної служби за групами оплати праці з урахуванням юрисдикції державних органів;
- розмір надбавок до посадових окладів за ранги державних службовців;
- перелік посад державної служби, що прирівнюються до відповідних груп оплати праці.
 
Згідно зі схемою посадових окладів на посадах держслужби максимальна сума передбачена у розмірі 12 061 грн. для керівника державного органу.
 
Що стосується надбавок за ранг, то з 9-го по 1-й відповідно сума надбавки збільшується з 200 до 1 тис. грн. (кожен наступний ранг - це плюс 100 грн.).
 
Також зауважимо, до посад керівників держслужби (1 група оплати праці) прирівнюються посади керівників апарату Конституційного та Верховного судів, вищих спеціалізованих судів, Вищої кваліфікаційної комісії та Вищої ради юстиції, а також керівники органів прокуратури. Посадовий оклад по Україні для керівників держслужби за цією постановою КМУ може становити максимум 12 061 грн.