Головний зміст

7a60bd7c71a55d14f48a013a4ddfa7dc 1439569470 slider largeПрезидент Петро Порошенко наголошує, що поступовий перехід української армії на контракту основу, який активізовано останнім часом, забезпечує майже повне комплектування військових частин і підрозділів Збройних Сил України.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Десятки тисяч українських патріотів скористалися цією можливістю», - сказав Глава держави під час виступу на урочистостях з нагоди відзначення 2-ї річниці з дня створення батальйонів патрульної служби МВС особливого призначення.
 
Петро Порошенко підкреслив, що це дало можливість значно відтермінувати проведення чергової мобілізації та скоротити її чисельність у 2016 році. У випадку ж, якщо виникне необхідність її проведення, «вона буде єдиною в цьому році», зазначив Президент.
 
«Якщо не буде загострення на Сході, ми зможемо забезпечити звільнення 4-ї і 5-ї хвиль мобілізації, в основному забезпечивши комплектацію частин і підрозділів військовослужбовцями за контрактом», - зазначив Глава держави.
Президент закликав бійців тих підрозділів особливого призначення МВС, які припинили існування, йти на службу до Національної гвардії України та до новоствореного Корпусу оперативно-раптової дії чи до лав поліції, Збройних Сил України.