Головний зміст

1445880932 thumb 60925 news mПрезидент Петро Порошенко підписав Закон №1474-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України». Закон був прийнятий Верховною Радою України 14 липня 2016 року.
 
 
 
 
 
 
Законом уточнюється перелік документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи, з безконтактним електронним носієм або без такого, визначається правовий статус окремих категорій осіб. Прийняття акту передбачає внесення змін до чинних урядових та відомчих актів.
 
Законом вносяться зміни до Законів України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» та «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України».
 
Реалізація положень Закону дозволить усунути правові прогалини в законодавстві та привести Закон України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» у відповідність до діючого законодавства.