Головний зміст

original 1f37fd338c6a1c28e42317042696a926З вересня планується запуск нового сервісу, завдяки якому власники нерухомості чи бізнесу зможуть миттєво через СМС отримувати інформацію про будь -які реєстраційні дії, які вчинені щодо їхнього майна. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомила перший заступник Міністра юстиції Наталія Севостьянова.

 
 
 
 
 
 
«Для кожного власника дуже важливо знати, що відбувається з його майном. Багато власників переглядають реєстр щодня, щоб переконатися, що з майном все гаразд. Тому з вересня запускаємо нову послугу СМС інформування про будь-які зміни в реєстрі, які стосуються бізнесу або майна», - зазначила перший заступник Міністра юстиції.


Вона наголосила: новий сервіс дасть можливість власникам оперативно відреагувати на зміни в реєстрі, які проведені без їхнього відома, одразу звернутися до правоохоронних органів та Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації для відміни неправомірних рішень.


Наступна важлива зміна – ускладнити процес відкриття нового розділу в реєстрі нерухомості, щоб не чисті на руку реєстратори не могли вже зареєстроване майно реєструвати за іншим власником, відкривши новий розділ у реєстрі. 

Паралельно буде посилена кримінальна відповідальність.