Головний зміст

lkjhgfjУ відповідності до Закону про держслужбу затверджений порядок стажування громадян з числа молоді в апараті Міністерства юстиції.
 
 
 
 
 
 
 
 
Відповідний Порядок Мін'юсту затверджений наказом від 22 липня 2016 року № 2253/5. 
Порядок визначає загальні положення щодо організації та проходження стажування студентів віком до 25 років, які навчаються на 3-му і вище курсах за спеціальністю «Право», а також випускників, які не перебувають на посадах державної служби, в апараті Міністерства юстиції.
 
Стажування триває до 6 місяців і проводиться у вільний від навчання (роботи) час в межах робочого часу працівників апарату.
 
Допуск до стажування і визначення її терміну здійснюються на підставі заяви кандидата і оформляються наказом державного секретаря Міністерства. До заяви стажист може докласти мотиваційний лист у довільній формі.
 
База стажування (структурний підрозділ або структурні підрозділи апарату Міністерства юстиції) також визначається наказом держсекретаря Мін'юсту з урахуванням побажань стажера і згоди керівника відповідного структурного підрозділу.
 
Стажування може здійснюватися з ініціативи Міністра юстиції, державного секретаря, керівників вузів, молодіжних громадських формувань та інших осіб.
 
 
На період стажування в апараті за стажистом закріплюється керівник.
 
Стажер зобов'язаний:
1) в повному обсязі і своєчасно виконувати завдання, передбачені індивідуальним планом стажування, вказівки і доручення керівника стажування;
2) дотримуватися етики і культури поведінки;
3) може брати участь у роботі структурного підрозділу - бази стажування та бути присутнім на нарадах такого структурного підрозділу, готувати проекти документів.
 
 
Керівник стажування після її закінчення на прохання стажера становить, підписує і видає йому довідку або характеристику з короткою інформацією про результати стажування.
 
 
Стажер після закінчення стажування складає короткий звіт про стажування та засвідчує його своїм підписом.
Мін'юст не відшкодовує стажистам витрати на проїзд до місця стажування і назад, добові за час перебування в дорозі  та наймання житла.
 
Джерело: Юридична газета