Головний зміст

 
 
avtopПісля зниження ставки акцизного збору на вживані автомобілі було розмитнено більше 1300 імпортних авто. Про це заявив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«З моменту набуття чинності закону України №3251 про тимчасове зниження ставки акцизу на вживані автомобілі процедуру розмитнення за новими правилами вже пройшли 1315 вживаних авто.  Найбільше оформлень авто за зниженими ставками відбулося на митницях західних областей. Зокрема, з 1 серпня Львівська митниця оформила 199 таких автомобілів, Івано-Франківська – 161, Волинська – 118»,  - зазначив Роман Насіров.
 
 
 
Нагадаємо, відповідно до Закону №1389 тимчасово до 31 грудня 2018 року встановлені знижені ставки акцизного податку на легкові автомобілі, що використовувалися. На такі авто під час їх митного оформлення у графі 36 митної декларації зазначається код пільги з оподаткування товару акцизним податком «172».
 
 
 
Нормами Закону №1389 встановлено, що знижені ставки акцизного податку не застосовуються якщо легкові автомобілі мають походження з країни, визнаної державою-окупантом згідно із законом України та/або визнаної державою-агресором по відношенню до України згідно із законодавством, або ввозяться з території такої держави-окупанта (агресора) та/або з окупованої території України, визначеної такою згідно із законом України.