Головний зміст

87721 1Президент Петро Порошенко наголосив, що в державному бюджеті на 2017 рік має бути передбачено виплату стипендій та державне фінансування навчання на магістратурі у вищих навчальних закладах.
 
 
 
 
 
 
 
 
«Не пропущу бюджет на наступний рік, в якому буде скасування стипендій, скасування державного фінансування навчання на магістратурі та інші експерименти», - підкреслив Глава держави під час щорічного послання до Верховної Ради.
 
 
 
Президент наголосив, що одним із драйверів економічного зростання України є вимушена мілітаризація, короткострокові ефекти від якої необхідно перетворити на мультиплікативні в різних галузях. «Йдеться про синергетичний ефект виробництва сучасних озброєнь і військової техніки, а також про «мирне» застосування інноваційних розробок, первісне призначення яких було воєнним», - підкреслив Петро Порошенко.
 
 
 
Глава держави підкреслив, що Україна має величезний кадровий потенціал - ІТ-фахівців, кількість яких зростає найдинамічніше в Європі. «Добре, що наша вища освіта гнучко реагує на цей запит ринку праці. Хочу нагадати, що величезні світові високотехнологічні гіганти зароджувалися в гаражах та в студентських гуртожитках. Наше з вами завдання – максимально підтримати IT-сектор», - зазначив Президент.