Головний зміст

prisyajniejkhkВідповідно до частини першої статті 68 Закону України від 2 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" присяжним за час виконання ними обов'язків у суді виплачується винагорода, розрахована виходячи з посадового окладу судді місцевого суду з урахуванням фактично відпрацьованого часу в порядку, визначеному Державною судовою адміністрацією України.
 
 
 
 
Присяжним відшкодовуються витрати на проїзд і наймання житла, а також виплачуються добові. Зазначені виплати здійснюються за рахунок коштів бюджетної програми на здійснення правосуддя територіальними управліннями Державної судової адміністрації України за рахунок коштів Державного бюджету України.
 
 
 
З метою забезпечення нарахування та виплати винагороди, відшкодування витрат та виплату добових присяжному ДСА України розроблено проект Порядку виплати винагороди та відшкодування витрат, виплати добових присяжному за час виконання ним обов'язків у суді (далі – проект Порядку), який розміщено на офіційному веб-порталі "Судова влада України" (баннер "Проект Порядку виплати винагороди присяжним").
 
 
Враховуючи актуальність питання, ДСА України просить надавати пропозиції до зазначеного проекту, які будуть прийматися до 23 вересня 2016 року включно.