Головний зміст

115953
 
 
За фактами, викладеними у зверненнях народного депутата України О.С. Сотник про можливі порушення процедури нарахування премій, встановлення чи позбавлення стимулюючих надбавок, Національне агентство з питань державної служби здійснило позапланову перевірку роботи НАЗК.
 
 
 
 
 
 
Перевіряючим були надані всі запитувані документи, які стосувалися предмету перевірки. Згодом Нацдержслужба надала інший запит з вимогою до НАЗК надати копії первинних бухгалтерських документів, якими підтверджується фактичний розмір заробітної плати Голови, членів НАЗК та його працівників.
 
 
 
Дана вимога була сприйнята НАЗК як неправомірне втручання в свою діяльність, оскільки надання вказаної інформації виходило за предмет здійснюваної перевірки. В даній ситуації Національне агентство з питань запобігання корупції розцінило цю вимогу як перевищення повноважень перевіряючих.Відповідно до Закону України «Про запобігання корупції», посадовий оклад члена Національного агентства складає 19,5 мінімальних заробітних плат, посадовий оклад Голови Національного агентства встановлюється пропорційно до посадового окладу члена Національного агентства з коефіцієнтом 1,3. Посадовий оклад службовця апарату Національного агентства встановлюється на рівні відповідних категорій посад Секретаріату Кабінету Міністрів України та визначений у постанові Кабінету Міністрів України «Деякі питання оплати праці державних службовців у 2016 році». НАЗК є одним з трьох новостворених антикорупційних органів України, який має діяти у співпраці з НАБУ та Антикорупційною прокуратурою. Відповідним чином заробітну платню в Україні встановлено й у двох інших антикорупційних органах – Національному антикорупційному бюро України та Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі: відповідно до положень спеціальних законів та вимог міжнародно-правових актів.
 
 
 НАЗК зауважує, що премії та інші надбавки членам та державним службовцям Національного агентства виплачуються відповідно до Закону України «Про державну службу» за рахунок фонду економії заробітної плати та при цьому не мають постійного характеру.
 
 
  НАЗК також нагадує, що належні умови праці членів НАЗК та службовців його апарату, відповідно до положень Закону України «Про запобігання корупції», мають гарантувати незалежність НАЗК від впливу та від втручання в його діяльність.
 
 
 
  Встановлення для антикорупційних інституцій належних умов праці є умовою ефективної протидії корупції та відповідає світовій практиці. Саме тому, заробітна плата членів та службовців апарату НАЗК повинна забезпечувати достатні матеріальні умови для належного виконання ними службових обов’язків з урахуванням характеру, інтенсивності та небезпечності роботи, забезпечувати набір і закріплення в штаті апарату НАЗК кваліфікованих кадрів, стимулювати досягнення високих результатів у службовій діяльності, компенсувати інтелектуальні затрати працівників.
 
 
Робота Національного агентства з питань запобігання корупції з моменту його створення залишається прозорою та відкритою. За умов правомірних звернень та відповідних правомірних вимог в рамках чинного законодавства, НАЗК готове надати й надаватиме будь-яку інформацію про власну діяльність.