Головний зміст

600 kr 600x400Кабмін поточного тижня внесе на розгляд Верховної Ради проект державного бюджету на 2017 рік, як того вимагає Конституція і Бюджетний кодекс. Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.
 
 
 
 
 
 
 
 
Прем'єр наголосив, що в документі визначено пріоритети і закладені стимули зростання національної економіки, збережений процес децентралізації, передбачено фінансування будівництва доріг, програм підтримки аграріїв та вчителів.
 
 
 
Раніше в уряді зазначили, що проект держбюджету України на 2017 рік уряд закладає нові принципи економічної політики, які повинні залишатися незмінними протягом 5 років. Кабмін також розраховує, що парламент зможе виконати свою частину роботи і прийняти «чесний бюджет з інвестиційною складовою для економічного зростання».
 
 
У червні поточного року Кабмін затвердив проект бюджетної резолюції, що передбачає зростання ВВП в 2017 році на 3-4%, інфляцію на рівні 8,1%, рівень безробіття 8,6%, прогнозний рівень держборгу — 66,8% ВВП і курс гривні на рівні 27,2 гривні за долар. Як очікується, проект держбюджету має бути внесений не пізніше 15 вересня.