Головний зміст

1443523467 1428494086 justice judge lawyer work suit 144239740120Кабмін постановою від 8 вересня 2016 року № 643 затвердив Порядок виплати винагород державним виконавцям та їх розмірів і розміру основної винагороди приватного виконавця.
 
 
 
 
 
 
 
Винагорода держвиконавця
 
У разі фактичного виконання (повного або часткового) виконавчого документа майнового характеру держвиконавців виплачується винагорода в наступному розмірі:
- 2% стягнутої суми або вартості майна боржника, переданого стягувачу за виконавчим документом, - держвиконавця, на виконанні у якого перебував (перебуває) виконавчий документ;
- 0,5% стягнутої суми або вартості майна боржника, переданого стягувачу за виконавчим документом, - керівнику органу ДВС та його заступникам, яким безпосередньо підпорядкований державний виконавець.
За фактичне виконання виконавчого документа немайнового характеру держвиконавця виплачується винагорода в розмірі:
- 1 МЗП, якщо боржником за виконавчим документом є фізособа,
- 2 МЗП, якщо боржником по виконавчому документом є юрособа.
Для виплати винагороди держвиконавець (або виконавча група) подає заяву, в якій зазначаються:
- Реквізити виконавчого документа;
- Номер виконавчого провадження в автоматизованій системі виконавчого провадження;
- Повне найменування (для юридичних осіб) або прізвище, ім'я та по батькові (для фізичних осіб) стягувача і боржника;
- Категорія стягнення за виконавчим документом;
- Розмір стягнутого виконавчого збору, витрат виконавчого провадження, реквізити платіжних доручень;
- Перелік виконавчих дій та терміни їх проведення;
- Розрахунок належить до виплати винагороди;
- Відомості про дотримання критеріїв.
Винагорода виплачується одночасно з зарплатою в межах і за рахунок відповідних надходжень до спецфонду держбюджету на підставі кошторисів і планів асигнувань спеціального фонду на відповідний рік.
Винагорода приватного виконавця
Приватний виконавець, який забезпечив повне або часткове виконання виконавчого документа майнового характеру отримує основне винагороду в розмірі 10% стягнутої ним суми або вартості майна, що підлягає передачі за виконавчим документом.
За фактичне виконання в повному обсязі виконавчого документа немайнового характеру, за яким боржником є ​​фізична особа, приватний виконавець отримує основне винагороду в розмірі 2 МЗП, а якщо боржником є ​​юридична особа - в розмірі 4 МЗП.
Постанова набирає чинності 5 жовтня - одночасно з Законом «Про органи і осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень та рішень інших органів».