Головний зміст

1320185387 kupapЗ метою посилення відповідальності за невиконання законних вимог посадових осіб органів Держспецзв’язку пропонується збільшити розмір штрафу, визначений статтею 18831 КУпАП.

 

 

 

 

Відповідні зміни передбачає проект Закону України «Про внесення змін до статті 18831 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за невиконання законних вимог посадових осіб органів Державної служби спеціального зв’язка та захисту інформації України», розроблений і зареєстрований в Парламенті Адміністрацією Держспецзв’язку за №6532.

 

За законопроектом розмір штрафу збільшується за аналогією стягнення, встановленого статтею 18839 КУпАП за невиконання законних вимог щодо запобігання або усунення порушень законодавства про захист персональних даних.

 

Так, наразі за невиконання законних вимог осіб органів Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України щодо усунення порушень законодавства про криптографічний та технічний захист державних інформаційних ресурсів, або інформації з обмеженим доступом, вимога щодо захисту якої встановлена законом, та законодавства у сфері надання послуг електронного цифрового підпису, а також створення інших перешкод для виконання покладених на них обов’язків передбачається покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

 

Законопроектом пропонується встановити межі штрафу  від трьохсот до однієї тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян. За повторне правопорушення протягом року пропонується карати штрафом у розмірі від п’ятисот до двох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

 

Сьогодні законопроект передали на розгляд Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.