Головний зміст

104238На пленарних засіданнях Вищої кваліфікаційної комісії суддів України були розглянуті питання про підтвердження здатності 11 кандидатів на посади суддів касаційних судів у складі Верховного Суду здійснювати правосуддя.

 

 

 

 

 

Під час засідання Громадська рада доброчесності скасувала власний висновок стосовно одного з кандидатів. Отже, такий висновок як юридичний факт перестав існувати. Тому Комісія у повному складі припинила розгляд цього питання. Кваліфікаційне оцінювання кандидата буде продовжено у засіданні відповідної колегії Комісії.

 

 

За результатами засідання семеро з одинадцяти кандидатів продовжать участь у конкурсі на посади суддів Верховного Суду. Троє кандидатів не підтвердили здатності здійснювати правосуддя у найвищому суддівському органі України. Це двоє суддів та науковець.

 

 

Проте Комісія зазначає, що визнання кадидата таким, що підтвердив здатність здійснювати правосуддя у Верховному Суді, (так зване «подолання вето» ГРД) означає лише, що кандидат отримає певні бали за критерієм «доброчесність», наприклад, «один» бал. Це не свідчить про те, що такий кандидат автоматично є можливим переможцем конкурсу.