Головний зміст

DTP1Уряд на засіданні 4 липня врегулював питання оплати праці членів КДК прокурорів.

 

 

 

 

 

 

 

Постановою Кабміну № 456 «Про оплату праці членів Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів» встановлено, що розміри посадових окладів членів Комісії  визначаються за схемою посадових окладів на посадах державної служби, зокрема:

 

  • голови Комісії — за групою 1 оплати праці (13 000 грн);

  • заступника голови Комісії — за групою 2 оплати праці (12 000 грн);

  • членів Комісії — за групою 3 оплати праці (11 000 грн);

 

Передбачено й преміювання членів Комісії – воно проводиться з урахуванням їх особистого внеску в загальні результати роботи у межах фонду преміювання.Конкретні умови, порядок і розміри преміювання визначаються у затвердженому ГПК положенні про преміювання.

 

Також за вислугу років члени Комісії будуть отримувати надбавки. Вона буде визначатися посадового окладуу відсотках: понад 10 років — 20%, понад 15 років — 25%, понад 20 років — 30%, понад 25 років — 40%, понад 30 років — 45%, понад 35 років — 50%.

 

Також члени комісії будуть отримувати «оздоровчі» під час надання щорічної відпустки та матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань у розмірах, що не перевищують середньомісячної заробітної плати.

 

Зазначимо, що ця постанова набере чинності з дня її опублікування в «Урядовому кур’єрі» та підлягає застосовуванню з 15 квітня 2017 року.

 

Нагадаємо, до складу Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів входить п'ять представників органів прокуратури, три – від Уповноваженого ВР з прав людини, два науковця і один адвокат.

 

Головними завданнями КДК прокурорів є дисциплінарні провадження стосовно прокурорів, добір кандидатів на посаду прокурора вперше та переведення прокурорів між різними органами прокуратури.