Головний зміст

article32027 лютого 2018 року у Вищій раді правосуддя відбулася зустріч з експертами Проекту Ради Європи «Консолідація реформи правосуддя в Україні», які займаються питаннями адаптації індикаторів Методології виміру прогресу здійснення реформ у сфері юстиції в Україні для основних бенефіціарів, задіяних у процесі реформування правосуддя.

 

 

 

Під час зустрічі її учасники зосередили увагу на можливості надання Проектом Вищій раді правосуддя допомоги у створенні додаткових інструментів для виміру ефективності етапів судової реформи та контролю за їх виконанням у рамках запровадження Методології виміру прогресу здійснення реформ у сфері юстиції в Україні в частині, що стосується ВРП.

 

Керівник секретаріату ВРП Сергій Пушкар зазначив, що ВРП уже використовує моніторинговий інструмент, за допомогою якого здійснюється спостереження за виконанням заходів, визначених Планом дій з реалізації Стратегії реформування системи судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015−2020 роки всіма органами та установами системи правосуддя.

 

Зазначений інструмент розроблений експертом Еріком Сванідзе в рамках Проекту «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» та наданий ВРП Представництвом ЄС в Україні.

 

Представники Проекту запропонували запровадити індикатори ефективності етапів судової реформи, участь у яких бере ВРП, та контролю за їх виконанням.

 

Учасники зустрічі домовилися створити робочу групу для об’єднання обох підходів в один механізм із залученням представників ВРП та експертів зазначених проектів.

 

Першочерговими завданнями робочої групи є розроблення положення про її діяльність, визначення основних завдань, строків виконання робіт та скликання робочої групи.

 

Сергій Пушкар наголосив, що ВРП із вдячністю сприймає пропозиції від Проекту і готова до співпраці з метою переходу на новий якісний рівень роботи.