Головний зміст

846845 w 300Через зміни у підпорядкуванні установ освіти співробітники державних шкіл Італії, які до 2000 року належали до органів місцевого самоврядування, були переведені до Міністерства освіти, університетів та досліджень.

 

 

 

 

Пізніше, коли постало питання розрахунку стажу, працівники шкіл почали ініціювати судові провадження, оскільки вони не отримали повного визнання їх стажу роботи в органах місцевого самоврядування.

В ході судових процесів був прийнятий новий закон про бюджет на 2006 рік, який унормував це питання таким чином, що позови працівників шкіл були відхилені.

Тоді 20 громадян звернулися до Європейського суду з прав людини, передає інформаційний ресурс «ECHR. Ukrainian Aspect».

Посилаючись, зокрема, на статтю 6§1 (право на справедливий судовий розгляд) та статтю 1 Протоколу №1 (захист власності) вони скаржилися на ретроспективне застосування нового закону про бюджет до незавершеного провадження стверджуючи, що це складало законодавче втручання.

За винятком двох з двадцяти заявників, Європейський суд з прав людини констатував порушення конвенційних гарантій, присудивши компенсацію завданої матеріальної та моральної шкоди.