Головний зміст

zaklyuchenie dogovoraВища рада правосуддя опрацьовує пропозиції, які надходять від судів, органів та установ системи правосуддя, органів державної влади та місцевого самоврядування, громадських об’єднань та наукових установ до Щорічної доповіді про стан забезпечення незалежності суддів в Україні за 2020 рік.

 

 

Відтепер у окремому розділі на сайті ВРП розміщені відгуки на доповідь.

Рішенням від 5 серпня 2021 року затвердила Щорічну доповідь за 2020 рік «Про стан забезпечення незалежності суддів в Україні» та оприлюднила її на офіційному вебсайті.

В порядку моніторингу реагування на Щорічну доповідь, Рада запропонувала судам, органам та установам системи правосуддя, органам державної влади та місцевого самоврядування, органам прокуратури та правоохоронним органам, професійній спільноті, громадським об’єднанням, науковим установам за результатами ознайомлення із Щорічною доповіддю надати свої пропозиції щодо порушених у ній питань.

Наразі Вища рада правосуддя отримує та опрацьовує пропозиції з метою виявлення та вивчення проблем, що мають бути висвітлені у наступній щорічній доповіді. Крім того, запроваджено систему моніторингу питань, актуальних для забезпечення незалежності суддів у відповідному році з метою постійного контролю за станом незалежності суддів.  

Нагадаємо, Стратегія розвитку системи правосуддя та конституційного судочинства на 2021–2023 роки передбачає запровадження практики всебічного обговорення щорічної доповіді про стан забезпечення незалежності суддів в Україні.