Головний зміст

kak zarabotat v interneteЗ 1 травня 2016 року прожитковий мінімум підвищиться в середньому на 5,2 % і складе: для працездатних осіб мінімальна зарплата складатиме 1450 гривень, для осіб, які втратили працездатність - 1130 гривень, для дітей віком до 6 років - 1228 гривень, для дітей віком від 6 до 18 років – 1531 гривню.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Це передбачено рішеннями Кабінету Міністрів України щодо підвищення соціальних стандартів та посадових окладів для працівників І тарифного розряду ЄТС з 1 травня,  які Уряд ухвалив на засіданні 6 квітня.
 
Зокрема, рішення передбачають збільшення прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати, мінімальної пенсії та зарплат працівників бюджетної сфери.
 
«Ми запроваджуємо режим постійного підвищення державних соціальних стандартів для відновлення купівельної спроможності громадян», - сказав Міністр соціальної політики України Павло Розенко.
 
Він повідомив, що підвищення пенсійних виплат з 1 травня стосуватиметься 6,5 млн. українських пенсіонерів. Загалом же, за його словами, зросте близько 80 видів соціальної допомоги.
 
Глава Мінсоцполітики також заявив, що паралельно з підвищенням соцстандартів відбудеться підвищення посадових окладів І тарифного розряду ЄТС. «Це стосується 3,5 мільйона працівників бюджетної сфери – вчителів, лікарів, працівників соціальної сфери, культури. Мінімальна заробітна плата підвищується на 5,2 %, проте посадовий оклад працівника І тарифного розряду підвищується на 6,5 %», - зазначив він.
 
 Джерело: Закон і бізнес