Головний зміст

photo andrey novitskiy 0576 2Очільниця Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявила про ініціативу внесення Пакету змін до Закону про Нацполіцію. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Він має передбачати заборону водієві залишати автомобіль під час спілкування з поліцейськими, збільшення строку затримання за правопорушення і покарання за словесну образу поліцейського. 
 
 
Хатія Деканоідзе зазначила, що необхідність законодавчо закріпити поняття «презумпція правоти поліцейського» передбачена цілою низкою чинників. До них, зокрема, належать такі, як небажання підкорятися поліції при зупинці для перевірки документів, перешкоджання роботі правоохоронців під час масових заходів, а також словесні образи на адресу поліцейських та їх провокування.
 
 
«Якщо ми не зробимо жорсткішим законодавство проти хуліганів і «титушок», ми не зможемо змінити ситуацію на краще. Зміни до законодавства будуть серйозними. Я буду ініціювати збільшення терміну затримання за хуліганство. Я буду вимагати законодавчо закріпити заборону виходу з автомобіля», – зазначила Хатія Деканоідзе, висловивши сподівання на підтримку Верховної Ради України.