Головний зміст

IMG 76041Юридична газета висвітлила візит Надзвичайного і Повноважного Посла США в Україні Марі Йованович до Київського районного суду м. Одеси.

 

 

 

 

 

 

 

20 грудня 2016 року, до Київського районного суду міста Одеса завітала Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович. Разом з нею суд відвідали керівник Програми USAID "Справедливе правосуддя" Девід Вон  та спеціаліст з права та судового адміністрування цього проекту Сергій Сученко.

 

b907456666e38d84dfe3d73e6c06bf87 630 0 0

 

 

Візит відбувся в рамках Програми USAID "Справедливе правосуддя" з метою обговорення впливу проекту «Електронний суд» на здійснення судочинства в Київському районному суді м. Одеси.

Суд представляли його Голова Сегрій Чванкін, а також судді Оксана Куриленко, Вололодимир Петренко, Павло Прохоров, Ігор Борщов.

 

"Насамперед, "Електронний суд" – це економія часу та грошей. Ця система дозволяє забезпечувати реалізацію принципів правосуддя та робити його якіснішим і швидшим", – зазначив Сергій Чванкін.

 

"Вдячна, що ви зі мною зустрілися. Дякую USAID, адже без них я би не змогла допомагати реформам українського правосуддя. Не мені вам розповідати, наскільки важливо швидко виносити судове рішення", - розпочала пані Посол.

 

 

7add7d4bb013d674085ea5bf40f2d489 630 0 0

 

 

Марі Йованович зазначила, що для покращення рівня довіри до суду не вистачає саме оперативності.

 

"Під час мого перебування в Україні питання корупції постає увесь час. Ми готові допомагати, але це боротьба, яку українці повинні виграти самі. Не можна залишити поза увагою судову реформу, яка є однією з найважливіших антикорупційних реформ" – зазначила гостя.