Головний зміст

logo vrp blueВища рада правосуддя звертає увагу ЗМІ на недостовірні відомості стосовно закритих засідань Дисциплінарних палат ВРП.

 

 

 

 

 

 

 

 

Вища рада правосуддя проводить ці засідання відкрито, із забезпеченням вільного доступу до засідань трьох створених Дисциплінарних палат і можливістю ведення фото-, відео-, аудіо запису, на відміну від європейських стандартів, які не передбачають відкритість у розгляді дисциплінарних справ щодо суддів.

 

 Винятки із цього правила можливі тільки у надзвичайних випадках, таких як, наприклад, технічний збій, або у разі прийняття Радою рішення про закрите засідання.

 

При цьому, кожен охочий може взяти участь у засіданнях як Вищої ради правосуддя, так і Дисциплінарних палат. А також без перешкод та спеціальних дозволів проводити фото-, відео-, аудіозйомки на засіданнях Вищої ради правосуддя та Дисциплінарних палат.

 

Вхід на засідання Ради та палат є вільним, проте існують також мінімальні вимоги безпеки: ЗМІ та громадяни, які бажають взяти участь у засіданні мають пройти акредитацію.

 

Особи, які не акредитувалися, так само можуть зайти до залу, в якому проходить засідання, однак спочатку за ними має вийти відповідальна особа із відділу взаємодії зі ЗМІ.

 

Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк наголошує: «Засідання Вищої ради правосуддя та Дисциплінарних палат проходили й надалі проходитимуть відкрито. На жаль, державний бюджет поки що не дає нам можливості забезпечити потреби охочих переглядати засідання палат вдома і з попкорном. Однак усі, хто має намір прийти до залу засідання, можуть й надалі це робити без перешкод чи обмежень».

 

Джерело: ВРП