Головний зміст

vrp logo wightСьогодні на черговому засіданні Вища рада правосуддя ухвалила утворити комісію з розробки Антикорупційної програми Вищої ради правосуддя.

 

 

 

 

 

Так, Комісію з розробки Антикорупційної програми Вищої ради правосуддя зобов’язана:

  • провести оцінку корупційних ризиків у діяльності Вищої ради правосуддя та скласти звіт за результатами такої оцінки – в місячний строк з дня прийняття цього рішення;
  • подати Голові Вищої ради правосуддя проект Антикорупційної програми Вищої ради правосуддя – у двотижневий строк із дня складення звіту за результатами оцінки корупційних ризиків у діяльності Вищої ради правосуддя.

 

Згідно із вимогами Закону антикорупційні програми повинні передбачати:

1. Визначення засад загальної відомчої політики щодо запобігання та протидії корупції у відповідній сфері, заходи з їх реалізації, а також з виконання антикорупційної стратегії та державної антикорупційної програми.

2. Оцінку корупційних ризиків у діяльності органу, установи, організації, причини, що їх породжують та умови, що їм сприяють.

3. Заходи щодо усунення виявлених корупційних ризиків, осіб, відповідальних за їх виконання, строки та необхідні ресурси.

4. Навчання та заходи з поширення інформації щодо програм антикорупційного спрямування.

5. Процедури щодо моніторингу, оцінки виконання та періодичного перегляду програм.

6. Інші спрямовані на запобігання корупційним та пов’язаним з корупцією правопорушенням заходи.

 

Зазначимо, що процес підготовки антикорупційної програми регламентується Методичними рекомендаціями щодо підготовки антикорупційних програм органів влади  затвердженими 19 січня 2017 року.