Головний зміст

konkurss 1Наразі триває завершальний етап конкурсу на посади суддів касаційних судів у складі Верховного Суду - співбесіди членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів Україні з кандидатами.

 

 

 

 

 

 

При цьому, окрім журналістів за трансляціями у спеціально обладнаному приміщенні Комісії спостерігають представники громадських організацій, міжнародних проектів та посольств різних країн.

 

 

Зокрема, впродовж останніх днів Комісію відвідали Старший радник Консультативної місії Європейського Союзу з питань судової системи Джон Каббон, співробітник відділу політики Посольства Німеччини в Україні Олександр Ковальчук, представник відділу політики Посольства Великої Британії в Україні Олена Коростишевська.

 

 

«Співбесіди, які зараз проводяться, дадуть характеристику кандидатів до ВС, і це знання потрібне для розуміння процесу. Я прийшов, аби особисто відчути, як відбуваються співбесіди. Багато про них читав, чув від інших людей, але побачити усе на власні очі набагато краще. Цілком очевидно, що це вперше в Україні оголошено відкритий і прозорий конкурс на посади суддів Верховного Суду. Усіх кандидатів дуже ретельно перевіряють», – підкреслив Джон Каббон.