Головний зміст

104238Станом на 21 грудня 2017 року триває добір кандидатів на посаду судді місцевого суду, який оголошено рішенням Комісії від 03 квітня 2017 року.

 

 

 

 

 

 

Проте досі не реалізовано право осіб, які вже пройшли процедуру добору, зайняти посаду судді.

 

При цьому вказані кандидати, яких зараховано 23 грудня 2013 року до резерву на заміщення вакантних посад суддів та закінчення трирічного строку перебування в якому припало на період дев'яноста днів після набрання чинності Законом продовжують брати участь у доборі, оголошеному 03 квітня 2017 року.

 

Верховною Радою України 03 жовтня 2017 року прийнято Закон України «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів», яким внесено зміни до пункту 29 розділу XII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону «Про судоустрій і статус суддів» якими надано право кандидатам на посаду судді, які були зараховані до резерву на заміщення вакантних посад суддів та включені до рейтингового списку, у разі якщо закінчення трирічного строку припало на період дев'яноста днів після набрання чинності Законом, взяти участь у процедурі добору без складення відбіркового іспиту та проходження спеціальної підготовки.

 

Тому Вища кваліфікаційна комісія судді України прийняла рішення допустити вказаних учасників до участі в доборі з особливостями, які передбачені законом.

 

Документи від таких кандидатів прийматимуться Комісією з 15 по 31 січня 2018 року засобами поштового зв'язку на адресу Комісії: 03109, м. Київ, вул. Механізаторів, 9.

 

Так, Кандидати на посаду судді, які бажають скористатися правом участі у доборі з особливостями, передбаченими пунктом 29 розділу XII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону, а також були зараховані до резерву на заміщення вакантних посад суддів та включені до рейтингового списку, закінчення трирічного строку перебування в якому припало на період одного року до набрання або дев'яноста днів після набрання чинності Законом (30 вересня 2016 року), повинні подати до Комісії заяву згідно з додатком 1 до цього рішення та документи, передбачені Умовами подання документів та допуску до добору і відбіркового іспиту кандидатів на посаду судді місцевого суду, затвердженими рішенням Комісії від 03 квітня 2017 року № 28/зп-17, без проходження процедури реєстрації намірів взяти участь у конкурсі.

 

Вказані особи, які брали участь у доборі кандидатів на посаду судді місцевого суду, оголошеного рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 03 квітня 2017 року № 28/зп-17, повинні подати до Комісії заяву згідно додатком 2 до цього рішення.