Головний зміст

vkksРішенням Комісії від 02 жовтня 2018 року внесено зміни до Порядку проведення іспиту та методики встановлення його результатів у процедурі кваліфікаційного оцінювання, затвердженого рішенням Комісії від 04.11.2016 №144/зп-16 (у редакції рішення Комісії від 13.02.2018 № 20/зп-18).

 

 

Так, пункт 14 розділу V Порядку викладено у такій редакції:

«14. Мінімально допустимий бал анонімного письмового тестування, практичного завдання та іспиту визначається на основі рейтингу учасників з урахуванням кількості посад суддів, стосовно яких оголошено конкурс. Мінімально допустимі бали встановлюються Комісією до початку іспиту.

Рейтинг стадій іспиту (анонімного письмового тестування, практичного завдання) та іспиту формуються відповідно до кількості набраних учасниками балів (від більшого до меншого), де кожному учаснику визначається окрема позиція.

За результатами складання анонімного письмового тестування до виконання практичного завдання допускаються учасники, які набрали мінімально допустимий і більший бал у кількості, яка є вчетверо більшою від кількості вакантних посад суддів, стосовно якої оголошено конкурс.

Учасники, які не набрали мінімально допустимого бала анонімного письмового тестування визнаються такими, що не підтвердили здатності здійснювати правосуддя у відповідному суді, незалежно від результату другої стадії іспиту (за наявності) і припиняють участь у конкурсі.

Мінімально допустимий бал анонімного письмового тестування, практичного завдання становить 60 відсотків від максимально можливого бала за відповідну стадію іспиту, якщо рішенням Комісії не встановлено більший мінімально допустимий бал.

Мінімально допустимий бал  за виконання практичного завдання визначається для цілей визначення мінімально допустимого бала іспиту.

До другого етапу кваліфікаційного оцінювання допускаються учасники, які набрали мінімально допустимий і більший бал іспиту (у разі набрання мінімально допустимого і більшого бала анонімного письмового тестування), у кількості, яка є втричі більшою від кількості вакантних посад суддів, на які оголошено конкурс за умови набрання мінімально допустимого бала і більшого бала за іспит.

Мінімально допустимий бал іспиту є сумою мінімально допустимих балів його стадій і становить 60 відсотків від максимально можливого бала за іспит, якщо рішенням Комісії не встановлено більший мінімально допустимий бал іспиту.

Якщо двоє і більше учасників набрали однакові бали анонімного письмового тестування або іспиту, то для подальшої участі у кваліфікаційному оцінюванні допускаються усі такі учасники. У такому разі кількість учасників, які допускаються до виконання практичного завдання або другого етапу  кваліфікаційного оцінювання, може збільшитись відповідно до кількості учасників, які мають однакові результати».

Із текстом документа можна ознайомитися у рубриці «Порядок проведення іспиту та методика встановлення його результатів у процедурі кваліфікаційного оцінювання» підрозділу «Документи» розділу «Оцінювання» офіційного веб-сайта Комісії, а також за цим посиланням.