Головний зміст

IMG 1424Воєнний стан в Україні вніс свої корективи у процес розгляду судових справ. Однак, навіть в умовах воєнного стану конституційне право людини на судовий захист не може бути обмежено. Тому Київський районний суд міста Одеси впроваджує всі необхідні заходи, які мають на меті забезпечити можливість розгляду судових справ і не наражати на небезпеку життя та здоров`я учасників судового процесу та відвідувачів суду.

Сьогодні Київський районний суд міста Одеси провів черговий «День відкритих дверей» для студентів одразу двох вишів.

IMG 1427

IMG 1432

Суд відвідали студенти юридичного факультету Одеського національного університету у супроводі викладача, доцент кафедри цивільного і трудового права ОНМУ», кандидата юридичних наук Олени Борщевської та студенти факультету факультету цивільної та господарської юстиції  НУ «Одеська юридична академія» у супроводі кандидата юридичних наук, доцента Наталії Волкової та кандидата юридичних наук, доцента Інни Іліопол.

IMG 1425

IMG 143111

Суддя-спікер Київського районного суду міста Одеси Оксана Куриленко розповіла студентам 3 та 4 курсів про організацію роботи Київського районного суду міста Одеси, категорії справ, що розглядаються суддями, а також про реформу судочинства в цілому в умовах воєнного стану.

IMG 1437677

Суддя зосередила увагу на використанні IT-технологій у судочинстві, зокрема роботі підсистеми «Електронний суд».

Оксана Куриленко зазначила, що Електронний суд дозволяє подавати учасникам судового процесу до суду документи в електронному вигляді, а також надсилати таким учасникам процесуальних документів в електронному вигляді, паралельно з документами у паперовому вигляді відповідно до процесуального законодавства.

IMG 1433

IMG 1434

До суду користувачі можуть надіслати в електронному вигляді будь-які документи і матеріали, передбачені процесуальним законодавством.

Права доступу до електронних документів, які надійшли на адресу суду надаються суддям, у провадженні яких перебувають відповідні судові справи.

IMG 1453

IMG 1459

Також, учасник судового процесу за допомогою сервісу Електронного суду може сплатити судовий збір та інші платежі у режимі онлайн, сформувати та надати електронне доручення іншій особі та інші переваги.

Студентам, які є майбутніми юристами, роз'яснили права та обов'язки в судовому засіданні, правовий статус сторін у кримінальному, цивільному та адміністративному провадженнях. Суддя Оксана Куриленко звернула увагу на форму та зміст позовних заяв, які подаються до суду, а також юрисдикцію та підсудність справ.

IMG 1446

IMG 1454

Після цього майбутні правники мали змогу бути присутніми під час розгляду судової справи під головуванням судді Оксани Куриленко.

Наостанок студентам провели екскурсію в приміщенні суду та розповіли про організацію роботи у суді, а також яким чином надходять та реєструються документи в електронному вигляді. 

IMG 1490

IMG 1491