Головний зміст

image2У п’ятницю, 19 серпня 2016 року, відбулася робоча зустріч заступника Генерального прокурора України Євгенія Єніна з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Валерією Лутковською та начальником управління нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру у місцях несвободи Вячеславом Свірцем.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
У ході зустрічі узгоджено принципово нові алгоритми співпраці та взаємодії між двома інституціями, які покликані захищати права громадян.
 
 
Під час зустрічі особливу увагу було приділено питанню налагодження ефективного механізму розслідувань фактів катувань у місцях несвободи.
 
 
Відбувся обмін думками та практичним досвідом, узгоджено проведення спільних спеціалізованих тренінгів, робочих зустрічей, круглих столів з питань дотримання прав людини у місцях несвободи.
 
 
Зустріч відбулася в рамках запровадження нових підходів у дотриманні прав людини в місцях несвободи, про які оголосив Генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомивши про початок спільної тісної взаємодії з Уповноваженим ВРУ з прав людини.