Головний зміст

1349935301 093009 study abroad 1В Україні вже давно назріла потреба створити міжнародно визнаний сертифікаційний іспиту з української мови як іноземної. Про це заявила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, виступаючи перед учасниками VI Всесвітнього форуму українців 20 серпня в Українському домі.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Коли я буваю на таких заходах, то завжди відчуваю гордість за те, що люди, які щоденно говорять цілим спектром світових мов, розмовляють між собою українською. В такі моменти я стаю певна, що українська мова повинна мати статус мови міжнародного спілкування. Нещодавно ми затвердили загальноосвітній стандарт української мови як іноземної, відповідно до європейських рекомендацій, однак нам ще належить створити міжнародно визнаний сертифікаційний іспит з української мови як іноземної. Таким чином, ми зможемо запросити ще більше представників різних народів вивчати нашу мову, знайомитися з Україною як сучасною європейською нацією»,розповіла Лілія Гриневич.
 
 
Представники діаспори підтримали цю ініціативу та підкреслили, що створення такого іспиту буде важливим не лише для іноземців, які цікавляться Україною, але й для представників української діаспори.
 
 
«Конче потрібно розробити і укласти стандарти на знання української мови, своєрідний український аналог TOEFL. Окрім того, потрібно в достатній кількості і на належному рівні розробити посібники із вивчення української мови як іноземної, бо для значного числа діаспори вона вже є такою, яку потрібно вивчати як іноземну», – підкреслив Голова Української Всесвітньої Координаційної Ради Михайло Ратушний.