Головний зміст

 
images 30Під час засідання 23 вересня 2016 року Вища рада юстиції розглянула питання про звільнення Муравйова Олексія Валентиновича з посади заступника Голови Вищої ради юстиції та виключення його зі складу дисциплінарної секції Вищої ради юстиції.
 
 
 
 
 
 
 
 
Відповідно до статей 20 та 22 Закону України «Про Вищу раду юстиції» Вища рада юстиції обирає заступника Голови Вищої ради юстиції з членів Вищої ради юстиції на два роки, без права переобрання на другий строк поспіль, на засіданні Вищої ради юстиції таємним голосуванням шляхом подання бюлетенів з будь-якою кількістю кандидатур, запропонованих членами Вищої ради юстиції.
 
 
 
Згідно з пунктом 13 частини першої статті 18 Закону України «Про Вищу раду юстиції» повноваження члена Вищої ради юстиції припиняються у разі звільнення з посади судді з підстав, передбачених Законом України «Про судоустрій та статус суддів» (крім виходу судді у відставку).  
 
 
Частиною другою статті 18 Закону України «Про Вищу раду юстиції» встановлено, що повноваження члена Вищої ради юстиції у випадках, передбачених пунктами 1–4, 9, 10, 13 частини першої цієї статті, припиняються з настанням відповідної події.
 
 
Суддю Вищого адміністративного суду України Муравйова О.В. 25 вересня 2014 року ХІІ позачерговим з’їздом суддів України призначено членом Вищої ради юстиції.
 
 
9 червня 2015 року члена Вищої ради юстиції Муравйова О.В. Вищою радою юстиції обрано на посаду заступника Голови Вищої ради юстиції (рішення № 2/0/15-15 від 9 червня 2015 року). Відповідно до рішення Вищої ради юстиції від 9 червня 2015 року  № 3/0/15-15 його включено до складу дисциплінарної секції Вищої ради юстиції.
 
 
Постановою Верховної Ради України від 22 вересня 2016 року Муравйова О.В. звільнено з посади судді Вищого адміністративного суду України у зв’язку з поданням заяви про звільнення за власним бажанням.
Зважаючи на викладене та керуючись статтею 27 Закону України «Про Вищу раду юстиції», Вища рада юстиції вирішила звільнити Муравйова Олексія Валентиновича з посади заступника Голови Вищої ради юстиції та виключити його зі складу дисциплінарної секції Вищої ради юстиції.