Головний зміст

18100124

Другого грудня Національне агентство з питань запобігання корупції направило до Мін’юсту протоколи узгодження позицій щодо порядків проведення контролю та перевірки декларацій, здійснення моніторингу способу життя.

 

 

 

 

 

 

Порядки були розроблені фахівцями НАЗК з метою запровадження механізму проведення контролю та повної перевірки декларації. Це передбачає поглиблену перевірку відомостей, наведених у декларації про майно, та їх порівняння з реальним рівнем достатку державного службовця та встановлення відповідності рівня життя наявним у суб'єктів декларування та членів їх сім'ї майну і одержаним ними доходам згідно з декларацією.

Нагадаємо, що початкові порядки, запропоновані НАЗК були відхилені Міністерством юстиції 25 листопада 2016 року. В зв‘язку з цим, 29 листопада в НАЗК відбулася робоча зустріч за участі представників Мін’юсту, ГПУ, НАБУ, ДФС, ПРООН в Україні, Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку та громадськості, відбулося обговорення змін і доповнень до запропонованих Міністерством юстиції висновків.