Головний зміст

IMG 8891 1Сьогодні, 16 березня 2017 року, Київський районний суд м.Одеси відвідали експерти, залучені Програмою USAID «Нове правосуддя».

  

 

 

 

 

 

 

Гостями суду стали Наталія Петрова – заступник керівника проекту  UASAID, Ділейн Р. Свенсон - американський юрист, Марія Цип’ящук - викладач Інституту права ім. І.Малиновського Національного університету “Острозька академія та Іван Ромащенко -викладач на кафедрі цивільного права юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

 

IMG_8720.jpg

 

 

IMG_8649.jpg

 

Київський районний суд м.Одеси представляли голова суду Сергій Чванкін, судді Юлія Федулеєва, Ян Бескровний, Оксана Куриленко, Геннадій Войтов, Ігор Борщов та в.о.керівника аппарату Світлана Федак. Також на зустрічі були присутні випускники НУ «Одеська юридична академія», які пройшли конкурс та успішно працюють в суді.

 

 

IMG_8751.jpg

 

 

IMG_8689.jpg

 

IMG_8646.jpg

 

Зустріч була організована з метою  незалежного оцінювання процесів забезпечення якості юридичної освіти на факультеті адвокатури НУ «ОЮА», а саме стосовно працевлаштування студентів у Київському районному суді м.Одеси.

 

IMG_8632.jpg

 

 

IMG_8721.jpg

 

 

 IMG_8806.jpg

  

Експертів цікавила взаємодія суду та університету з питань працевлаштування, якості отриманих знань та вміння випускниками  застосувати їх на практиці.

 

IMG_8754.jpg

 

IMG_8797.jpg

 

 

 

IMG_8819.jpg

 

 

Голова Київського районного суду м.Одеси Сергій Чванкін, який також є випускником НУ «ОЮА», розповів гостям, що наразі взаємодія суду та університету за останні кілька років дає хороші результати.  У 2016 році на державну службу до Київського районного суду м. Одеси прийнято 11 випускників університету, які успішно виконують свої обовязки. 

 

 

 IMG_8778.jpg

 

 

IMG_8817.jpg

 

IMG_8812.jpg

 

Серед суддів нашого суду семеро - випускники НУ «ОЮА». Особливу увагу голова суду приділив співробітництву з факультетом адвокатури. Ця взаємодія стала можливою завдяки активному сприянню у працевлаштуванні випускників декана  факультету Миколи Стоянова, який запровадив центр працевлаштування студентів та випускників «Кар’єра». В межах цієї програми тільки за останній рік працевлаштовано близько 20  випускників.

 

  

IMG_8802.jpg

 

 

IMG_8809.jpg

 

        Експерти мали змогу поставити питання випускникам університету стосовно якості теоретичної та практичної підготовки , отриманих під час навчання.

 

IMG_8848.jpg

 

IMG_8878.jpg

 

 

IMG_8856.jpg

 

 

IMG_8841.jpg

 

 

IMG_8855.jpg

 

 

Такі зустрічі мають на меті не тільки вдосконалення процедури працевлаштування студентів, а й виявлення недоліків у підходах до навчального процесу, через які багато студентів не можуть влаштуватись на роботу після закінчення юридичних ВНЗ.

 

 

IMG_8891.jpg

 

 

 

 

Довідково:

 

Ділейн Р. Свенсон- американський юрист професор права, з понад 25 річним досвідом викладання та юридичної практики у судах штатів й федеральних судах в США. Протягом останніх десяти років працює завідувачем кафедри міжнародного та американського права на юридичному факультеті Люблінського католицького університету імені Івана ПавлаIIу Польщі. Проф. Свенсон проводив тренінги для юристів, суддів, прокурорів, викладачів права та студентів і урядовців у понад 30 країн світу, співпрацюючи з Міністерством закордонних справ США, Міністерством юстиції США, Американською асоціацією адвокатів, Організацією з безпеки та співробітництва в Європі, Організацією Об’єднаних Націй, Німецьким інвестиційним фондом та Європейським Союзом, а також з великими юридичними фірмами, включаючиWardynski&Partnersу Польщі таWhite&Caseв Азії. Він працював провідним експертом та тренером п’ятирічного проекту “Модельний суд” в Китаї, а також п’ятирічного проекту з реформи юстиції в Грузії та низки проектів в Україні.Проф. Свенсон є Директором і засновником Центру розвитку юридичних навичок, а також засновником і, в даний час, керівником Ради засновників Фундації Інституту верховенства права.

 

Марія Цип’ящук-викладачка Інституту права ім. І.Малиновського Національного університету “Острозька академія”, керівник юридичної клініки “Pro bono” НУОА, член Правління ГО “Асоціація юридичних клінік України”, аспірант кафедри вікової психології та педагогіки НУОА, Координаторка та юрист громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини в м. Рівне, в період з 2009 по 2013 рік – національний тренер Європейської Асоціації студентів права Україна (ELSA-Ukraine).

 

Іван Ромащенко-викладач на кафедрі цивільного права юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, юрист, експерт у галузі права, а також перекладач. У 2012 році завершив навчання у Лайденському університеті (Нідерланди) з ступенемLL.M. (Advanced) з європейського та міжнародного бізнес права. Виступав тренером команди юридичного факультету під час змагань з арбітражу (2012), а також суддею на турнірах з медіації (2013, 2014) і на турніріJessup(2016, 2017). У 2014 році захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, а згодом опублікував монографію за темою дослідження. На даний момент є зовнішнім аспірантом Лайденського університету (Нідерланди), займається написанням дисертації з корпоративного права, а також в межах зазначеного проекту у 2016 році протягом двох місяців знаходився у науковому відрядженні в Інституті Макса Планка з порівняльного та міжнародного приватного права.