Головний зміст

sud54677568768965959До Київського районного суду міста Одеси надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному в організації замаху на умисне вбивство (ч. 2 ст. 15, п. п. 6, 11 ч. 2 ст. 115 КК України).

 

 

 

 За версією слідства, підозрюваний, будучи одним із керівників та засновників крипто валютного інвестиційного фонду, замовив умисне вбивство бізнес-партнера.

Вказані дії він здійснив через конфлікт з потерпілим, який виник на підґрунті різних поглядів на подальше ведення бізнесу.

Підозрюваний підшукав виконавця та узгодив з ним всі деталі скоєння злочину. Життя партнера він оцінив у 5 тисяч доларів США.

Правоохоронці провели імітацію зникнення, а потім вбивства жертви. Після цього виконавець повідомив про його виконання.

Підозрюваного затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після передачі другої частини «винагороди» та фотозвіту про виконання вбивства.

Таким чином, розглянувши клопотання, слідчий суддя задовольнив його. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою  без альтернативи внесення застави.

Звернемо увагу, що ухвала слідчого судді не набрала законної сили.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.