Головний зміст

image2У Вищій кваліфікаційній комісії суддів України триває робота над автоматизацією процедур, які здійснюватимуться з початком набрання чинності нової редакції Закону України «Про судоустрій і статус суддів». Зокрема, автоматизації процедур, пов’язаних із проведенням конкурсу до Верховного Суду.
 
 
 
 
 
 
Завдяки підтримці проекту USAID «Справедливе правосуддя» працівники Департаменту з питань професійної кваліфікації суддів та кандидатів на посаду судді та працівники Управління інформаційних технологій працюють над автоматизацією системи проведення іспиту. Йдеться про відбірковий та кваліфікаційний іспит під час добору, а також іспит під час кваліфікаційного оцінювання.
 
 
 
 
Під час проведення іспиту використовуватиметься система деперсоніфікації його учасників, що забезпечить анонімність проведення та визначення результатів іспиту.  
 
 
 
Також у Комісії ведеться робота і щодо автоматизованої системи формування і ведення суддівських досьє. Нагадаємо, що офіційний веб-сайт Комісії передбачатиме загальний доступ до суддівських досьє та досьє кандидатів на посаду судді, а також повний доступ суддів та кандидатів на посаду судді до власних досьє.
 
 
 
На веб-сайті Комісії також запрацює система «Персонального кабінету судді» з можливістю подання документів, зокрема, декларацій родинних зв’язків та доброчесності.  
 
 
 
Нагадаємо, що Закон України «Про судоустрій і статус суддів» у новій редакції набере чинності 30 вересня 2016 року.