Головний зміст

 
85 mainЯк стало відомо з проекту Закону «Про Вищу раду правосуддя», який ще не зареєстрований в парламенті, але вже розісланий для ознайомлення, зокрема, працівникам судової системи, норма Закону України «Про судоустрій і статус суддів» про підвищення заробітної плати власникам мантій буде відстрочена до 2020 року.
 
 
 
 
 
 
 
Про це «Судово-юридичної газети» повідомило джерело в системі.
 
 
Так, проектом нормативного акта пропонується в розділі XII «Прикінцеві та перехідні положення Закону України« Про судоустрій і статус суддів »:
 
 
 
а) п. 1 викласти в такій редакції:
«1. Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, але не раніше дня набрання чинності Законом України «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)», крім:
1) ч. 3 ст. 135 цього Закону, яка набирає чинності з 1 січня 2020 року ».
Саме в ч. 3 ст. 135 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та закладено базовий розмір посадового окладу суддям у підвищених розмірах:
1) 30 мінімальних заробітних плат - судді місцевого суду;
2) 50 мінімальних заробітних плат - судді апеляційного суду, вищого спеціалізованого суду;
3) 75 мінімальних заробітних плат - судді Верховного Суду.
 
 
 
Таким чином, якщо народні депутати проголосують за законопроект «Про Вищу раду правосуддя» в редакції, яка спрямована суддям для ознайомлення, то підвищення зарплат служителям Феміди належить чекати ще довго - до 2020 року.
 
 
Нагадаємо, що однією з підстав для підвищення зарплат суддям було залучення на посади вчених і адвокатів, проте чи захочуть вони йти на посаду з окладом в далекій перспективі, не ясно.
 
 
 
 
Джерело: Судебно - юридическая Газета