Головний зміст

1395411037 vz 09 d0a1d182d180d0b0d0bdd0b8d186d0b0 2 d098d0b7d0bed0b1d180d0b0d0b6d0b5d0bdd0b8d0b5 0001Міністр юстиції Павло Петренко та керівник Національної поліції Хатія Деканоідзе підписали Меморандум про співробітництво у сфері боротьби з рейдерськими захопленнями майна та бізнесу.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
За словами очільника Мін’юсту, захист права власності є одним із головних завдань влади, адже це одна з підвалин будь-якої держави. 
 
«Це те, що вимагають від нас українські громадяни. Питання захисту права власності, питання захисту бізнесу є пріоритетними для Міністерства юстиції. І ми постійно рухаємося в цьому напрямку», - зауважив він.
 
 
Він також зазначив: сьогоднішнє підписання Меморандуму – це фіксація тих дій, які Мін’юст та поліція проводять спільно протягом останніх кількох місяців. 
 
 
«Комісія з розгляду скарг на дії державних реєстраторів при Міністерстві юстиції працює в щоденному режимі. І за всіма фактами, де ми встановлюємо зловживання з боку реєстраторів чи заявників, ми в режимі онлайн передаємо матеріали поліції. Нацполіція в свою чергу в автоматичному режимі опрацьовує отримані матеріали», - заявив Міністр юстиції.
 
 
Заступник Міністра юстиції Павло Мороз у свою чергу зазначив, що боротьба з рейдерством має бути комплексною і повинна вестись на трьох напрямках. Перший стосується діяльності судової системи, другий – роботи з прийняття законів законодавчою владою і третій – реалізації ініціатив виконавчої гілки.
 
 
«Що стосується законодавчої гілки влади, вже зареєстровано законопроект      № 5067, головним нововведенням якого є посилення кримінальної відповідальності рейдерів та усіх, хто причетний до рейдерських захоплень. Стосовно виконавчої влади, це зона відповідальності 2 органів – Міністерства юстиції та Національної поліції», - зауважив Павло Мороз.
 
 
За словами керівника Національної поліції Хатії Деканоідзе, рейдерство є справжньою проблемою для розвитку нашої країни. 
 
 
«Ми неодноразово говорили: якщо в країні ми, як влада, не захищатимемо бізнес, то економічне процвітання України не настане і ми не будемо на одному рівні з іншими цивілізованими країнами», - зауважила очільник Нацполіції.
 
 
При цьому вона подякувала Міністру юстиції, за ефективну та швидку реакцію на всі ініціативи і пропозиції, з якими до Мін’юсту звертається Національної поліції.