Головний зміст

102544308 ukpensions.1910x1000Регресні виплати, що їх отримують шахтарі-інваліди за рахунок фонду соціального страхування від нещасного випадку на виробництві, професійного захворювання чи трудового каліцтва не братимуться до уваги при розрахунку розміру субсидії.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Відповідне рішення Кабінет Міністрів України прийняв 8 вересня 2016 року, повідомив в ході прямої телефонної лінії Урядового контактного центру Міністр соціальної політики Андрій Рева.
 
 
За його словами, не враховуватиметься до сукупного доходу при призначенні субсидії і вартість безоплатно отриманих санаторно-курортних путівок та протезно-ортопедичних виробів.
 
 
«Ми це обіцяли шахтарям в червні цього року під час зустрічі в Міністерстві, ми це виконали. Суми, які виплачуються в порядку відшкодування шкоди здоров'ю, заподіяної працівникові під час виконання ним трудових обов'язків, не братимуться до уваги органами соціального захисту населення під час розрахунку розміру субсидії. Це дасть змогу шахтарям-інвалідам отримати більший розмір безповоротної державної допомоги і менше таким чином платити за комунальні послуги, а більше коштів витратити на своє лікування», - наголосив Міністр.
 
 
 
Рішення про вилучення регресних виплат шахтарям із обчислення при розрахунку субсидій ввійшло в Постанову Кабінету Міністрів до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.
Також прийнятою 8 вересня 2016 року Постановою уточнюється порядок автоматичного призначення субсидії на наступний період.