Головний зміст

1019302364
 
Указом Президента України №401/2016 від 16.09.2016 звільнено з посад суддів Бойко М.І. та Меденцева П.А..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Відповідне рішення Вища рада юстиції прийняла 4 серпня 2016 року, дійшовши висновку, що суддя Бойко М.І. безпідставно був відсутній на роботі та не виконував обов’язки судді без поважних причин. Крім того встановлені факти, які свідчать про призначення Бойка М.І. суддею терористичної організації. Встановлені обставини кожна окремо та в сукупності підривають авторитет правосуддя, порочать звання судді та беззаперечно свідчать про порушення присяги судді.
 
 
 
Суддя Меденцев П.А. без поважних причин не з’являвся на робочому місці та не здійснював правосуддя, не повідомляв протягом тривалого часу про своє місце перебування та причини неявки на роботу, тобто порушив присягу судді.
 
 
 
До того ж, постановою слідчого Генеральної прокуратури України Меденцева П.А. оголошено у розшук у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною п’ятою статті 368 КК України (вимагання та одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі). Постановою Верховної Ради України від 30 червня 2015 року № 560-VIII надано згоду на затримання та арешт (взяття під варту) судді господарського суду Одеської області Меденцева Павла Анатолійовича.
 
 
Оскільки суддею Меденцевим П.А. не було дотримано морально-етичних принципів поведінки судді, вчинено дії, які порочать звання судді та принижують авторитет судової влади, 4 серпня 2016 року Вища рада юстиції прийняла рішення внести подання Президентові України про звільнення його з посади судді за порушення присяги судді.