Головний зміст

yandex1112jjjj Народні депутати прийняли Закон №2490-а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення виконання кримінальних покарань та реалізації прав засуджених».
 
 
 
 
 
 
 
 
За відповідне рішення проголосувало 238 народних обранців.
 
 
Як відомо з тексту документа, закон, зокрема, передбачає, надання засудженим права користуватися Інтернетом, але під контролем адміністрації. Засуджені можуть створювати електронну пошту, але адміністрація має право знайомитися з вмістом вхідних і вихідних повідомлень.
 
 
Також забороняється відвідувати соціальні мережі і сайти еротичного чи порнографічного змісту і ті, які пропагують жорстокість і насильство.
 
Перелік сайтів, до яких дозволяється доступ, формується центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері виконання кримінальних покарань і пробації, і за заявою засуджених може бути доповнений адміністрацією установи виконання покарань сайтами, зміст яких не суперечить вимогам цієї статті.
 
 
Крім цього, закон передбачає надання дозволу засудженим на телефонні розмови, які відповідно до законодавчим актом можна буде вести протягом дня у вільний від роботи час і не під час прийому їжі і безперервного сну, а при необхідності за погодженням з адміністрацією в будь-який час.